L’estació d’esquí de Baqueira Beret és el segon centre hivernal en quilòmetres esquiables de l’estat. Té 157 quilòmetres de pistes amples i obertes (152 quilòmetres de pistes abalisades i 5 quilòmetres d’itineraris fora-pista), que ocupen en general una petita part de l’extensió esquiable a cavall de la Vall d’Aran i la Vall d’Àneu. Disposa durant tota la temporada d’abundants nevades i baixes temperatures que asseguren grans gruixos de neu.

L’orientació atlàntica de l’estació assegura una innivació de gran qualitat que unida a l’àrea esquiable de 2.166 Ha i la seva altura de 2.500 metres permeten un freeride únic als Pirineus que alhora pot combinar-se amb un esquí familiar en traçats perfectament preparats.

L’estació, situada al Pirineu de Lleida, està formada per tres grans zones amb personalitat pròpia: Baqueira, Beret i Bonaigua, amb un total de 105 pistes per a l’esquí alpí i surf de neu, a més de 7 quilòmetres de circuit d’esquí nòrdic, amb una àrea esquiable de total de 2.166 d’hectàrees.

El domini, amb un desnivell de 1.010 metres, s’inicia a la cota 1.500 i arriba als 2.510 metres d’altitud al Tuc del Dossau a Beret ia Tuc de la Llança a Bonaigua. En totes les zones el transport és ràpid i eficaç gràcies als 35 remuntadors amb una capacitat total de més de 60.114 persones / hora.

  1. Bonaigua. El major nombre de pistes negres es troba en el sector de Bonaigua, on destaca la pista Barranc der Aire, que obre un nou recorregut que enllaça amb la pista Bonaigua o la Cigalera, destacada des de l’arribada dels telesquís Tuc de Llança. Destaca un antic itinerari de muntanya molt apreciat convertit ara en pista negra: el de Gerber.
  2. Baqueira. A la zona que abans era fora pistes, ara hi ha la Passarells, una nova pista negra de l’estació en la part més baixa de la cara nord. Tres dels descensos més destacats de Baqueira són el de Luis Arias (pista dedicada
    al primer director de l’estació i un dels pioners de l’esquí a Espanya), Eth Mur, Tubo Nere o l’itinerari Escornacabres, un descens fora pista emblemàtic.
  3. Beret és un sector més tranquil. És aquí on se celebra la Marxa Beret, la prova d’esquí de fons més important de la nostra geografia. Amb pendents suaus i pistes espaioses, és millor per a principiants, famílies i nens.

La instal·lació Audi Ski Kronos és un bon exemple de com es poden viure noves experiències en una estació d’esquí barrejant la realitat amb el món digital. En aquesta instal·lació, situada al costat de la cafeteria de Baqueira 2.200, els visitants competeixen en un traçat de gegant cronometrat alhora que són gravats en vídeo. En creuar meta, amb el seu temps participen
directament en una classificació virtual i poden compartir el seu vídeo, si ho desitgen, en xarxes socials.

Quatre restaurants temàtics en pistes i les àrees de descans i oci de Ruda i Baqueira 1500 dónen a l’estació un gran ambient i un alt nivell gastronòmic.

 

Més informació

Estat de la neu Baqueira Beret Temps a Vielha webcam Baqueira Beret Baqueira Beret

Com arribar a Baqueira Beret