A la neu, les botes d’esquí tenen un paper fonamental. Sobretot han de protegir bé el peu i els turmells tant dels cops com del fred. Per això, la majoria de botes són de plàstic dur a l’exterior, fet que no significa que siguin incòmodes, de fet frontalment la bota ha de ser flexible per permetre realitzar els moviments necessaris amb tranquil·litat. A més, és aconsellable saber que com més tancaments tingui la bota millor s’ajustarà al nostre peu la bota i més control sobre l’esquí i seguretat ens proporcionarà.

 

A tenir en compte sobre les botes d’esquí

  1. L’interior ha d’estar compost per un botí encoixinat extraïble, que ens permeti així treure per poder rentar quan ho desitgem i per poder assecar-lo després de fer exercici. De fet, després de practicar esquí hem de treure el botí i assecar-lo sempre entre papers sense col·locar damunt d’una calefacció perquè aquest no es deformi.
  2. Un altre detall que has de conèixer és que quantes menys costures tingui la bota menys possibilitats de calar-nos dels peus en té.
  3. Un altre consell a l’hora de comprar-unes botes o llogar és que han de ser exactament del nombre del nostre peu, és a dir del nombre de sabates que calcem sempre, fins i tot encara que pensem que amb mitjons més grossos ens quedaria millor un nombre més.
  4. Si tenim dubtes és important tenir en compte que amb la bota posada i posant-nos de peu, la punta ha de fregar la seva punta mentre que si flexionem els genolls els dits dels nostres peus no han de tocar mai aquesta punta i el taló ha de pujar tan sols uns pocs mil·límetres.
  5. A més, si tanques els ganxos no has de poder doblegar els dits dels peus, si pots fer-ho és que la bota és més gran del que necessites.