A l’equipament bàsic per esquiar s’hi ha afegit gràcies a la tecnologia un munt d’aparells que ens poden fer la sortida a la neu més confortable i amena. Els anomenats  wearables, dispositius electrònics que es mimetitzen amb les nostres peces de vestir, ens permeten des d’escalfar-nos els peus fins a calcular la nostra posició exacta o saber el nostre ritme cardíac en tot moment, i es complementen a la perfecció amb càmeres esportives i altres  gadgets innovadors. 

 

Dispositius que es vesteixen 

 Un dels wearables més pràctics són les plantilles que escalfen, entre les quals destaquen les d’Ultrasport; ens salvaran del fred i ens mantindran els peus calents. Funcionen amb bateria i asseguren unes cinc hores d’escalfor.  

També són cada vegada més utilitzats pels esquiadors els  smartwatch. Dins l’oferta de rellotges intel·ligents hi ha opcions econòmiques, com el Xiaomi Amazfit bip, que per uns 70 euros ofereix una bateria que dura fins a un mes, resistència a l’aigua, podòmetre, pulsòmetre, comptaquilòmetres i GPS. Per altra banda, amb un preu de 140 euros, el Polar M430 incorpora un pla d’entrenament personalitzat i el càlcul del ritme cardíac constant.  

 

Les polseres  smartband són molt més fines i lleugeres que els  smartwatch. La Miband 4 de Xiaomi, que té comptaquilòmetres, pulsòmetre i cardiòmetre, també controla les hores de son òptimes per aconseguir el màxim rendiment físic i té un pla d’entrenament personalitzat, per 29,90 euros. L’opció prèmium en aquest cas pot ser el Fitbit Charge3, que puja a 150 euros i afegeix funcions intel·ligents com un calendari i eines per pagar. És com portar un smartwatch en versió petita.  

 

Esquiar amb música 

També s’han fet imprescindibles per a molts esquiadors els auriculars wireless, que amenitzen els descensos. Per 39 euros es poden comprar els Urban 4 True, amb cinc hores d’autonomia, micròfon per a trucades, resistència a l’aigua i la suor i una qualitat estàndard de so. Per als més sibarites hi ha els JBL Free X, que per menys de 100 euros ofereixen una alta qualitat de so i més hores d’autonomia que el seu contrincant. 

 

Càmeres esportives 

I finalment, els  gadgets per immortalitzar l’esquiada. Per 150 euros trobem la Xiaomi Yi 4k que funciona amb  bluetooth, grava fins a 4k i es mou a 30 fps, una càmera d’alta qualitat. La reina, però, és la GoPro Hero7. Incorpora altíssima qualitat de vídeo fins a 4k, control per veu, submergible i la possibilitat de fer emissions en directe per les xarxes socials perquè porta wifi. Costa 330 euros.