L’estació andorrana Grandvalira  estrena aquesta temporada 2019-2020 un nou sector d’entrada al domini, la zona Peretol, situada a 1.960m d’altitud a Bordes d’Envalira, que se suma als 6 sectors ja existents.  Aquesta entrada pel sector Peretol permetrà descongestionar el telecadira de Cubil, (sector Grau Roig). S’ha fet un important esforç d’inversió que consisteix en el condicionament de  dues noves equipades amb canons de neu (Valira 1 enllaçada amb Valira 2), que comencen a l’altura del Restaurant Cubil del sector Grau Roig i finalitzen al peu del TSD6 Pla de les Pedres. Aquest giny, que facilita el retorn cap a la part alta del Funicamp, tenia el seu punt de sortida al Pla de les Pedres. Tanmateix, també s’han habilitat 5 pistes més als sectors de Grau Roig, Peretol i Soldeu. L’estació estrenarà la campanya de neu el 30 de novembre i posarà punt i final el 13 d’abril, sempre que les condicions de la meteorologia ho permetin.

El telecadira més llarg d’Andorra

També per aquesta temporada, el telecadira TSD6 Pla de les Pedres s’ha ampliat en longitud i actualment té el seu punt d’inici des del sector Peretol (Bordes d’Envalira). La instal·lació compta amb 128 cadires, 35 més que anteriorment, augmentant d’aquesta manera la capacitat de transport dels esquiadors. El telecadira podrà moure fins a 2.600 persones per hora. El TSD6 Pla de les Pedres es converteix en el telecadira de més longitud d’Andorra, tot un repte tècnic. La modificació d’aquest giny és un exemple del compromís de Grandvalira en oferir una nova alternativa de mobilitat dels esquiadors que es desplacen de Grau Roig a altres sectors així com també s’ha fet un esforç important en incorporar una porta d’entrada més a l’estació.

Paral·lelament, l’estació també ha instal·lat 3 teleesquís. D’una banda, el TK Moretó i el TK Valira que faciliten el moviment d’esquiadors a través de les pistes blaves Valira 1 i Valira 2. I de l’altra, el TK Bordes que enllaça el Sunset Park Peretol by Henrik Harlaut amb el peu del telecadira TSD6 Pla de les Pedres. El teleesquí d’aquest park estarà obert durant tota la jornada per donar accés i enllaç amb el telecadira esmentat. El park, però, mantindrà el seu horari d’obertura de dimarts a diumenge de les 15h a les 21h.

A més, des del Pla de les Pedres fins al peu del telecadira que porta el mateix nom, s’ha condicionat una nova pista blava que és la continuació de la pista Solanella que parteix des de dalt del sector Encamp. Aquest traçat ara s’anomenarà Solanella XL.

Millores als snowparks

Per aquesta temporada, els tres parks presenten nous mòduls, tubs i calaixos.  A l’Snowpark El Tarter s’ha renovat i reforçat tota la Furtive Area que es troba a l’interior dels boscos del sector El Tarter. Pel que fa al Sunrise Park Xavi by Henrik Harlaut (HH), es fa un canvi d’orientació dotant aquest espai de mòduls i salts més adaptats a aquells freestylers que s’inicien. De la seva part, el Sunset Park Peretol by HH és, juntament amb l’Snowpark El Tarter, l’espai d’acollida dels riders més pro. L’horari d’obertura d’aquest park és de les 15h a les 21h de dimarts a diumenge. Els snowparks de Grandvalira continuen oferint una gran varietat d’espais diferents on saltar i practicar els seus trucs des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit, 12 hores de freestyle sense descans.