La Molina és una acollidora estació d’esquí de la Cerdanya. És el centre hivernal més antic de Catalunya i amb més tradició entre els aficionats catalans. A més d’esquiar, a les zones temáticasse es pot practicar Snowboard, Telemark, FreeStyle … i disposa de diferents circuits de trineus, raquetes i quads. La Molina va ser seu oficial del Campionat Mundial d’Snowboard el 2011.

L’estació es troba al poble que li dona nom, al terme de l’Alp, a la Cerdanya catalana. El domini esquiable és de 68 quilòmetres, amb unes cotes que van dels 1.700 als 2.445 metres d’altitud. En total, ofereix 63 pistes per a tots els nivells, un snowpark de grans dimensions i el super pipe més gran dels Pirineus. A més, dins l’oferta lúdica per al públic no esquiador ofereix un gran nombre d’activitats, com són excursions en màquina trepitjaneu, raquetes de neu o segway sobre neu.

Esquiar a la Cerdanya ja està documentat des de fa més de 100 anys. De fet, als paratges on es troba la Molina ja s’hi esquiava l’any 1908. Els primers esquiadors practicaven, però, el telemarc i l’stemmbogen. Amb l’arribada del primer tren a aquest punt l’any 1922 es va popularitzar fins a esdevenir un dels referents del Pirineu català. Els primers remuntadors hi daten de l’any 1943.

A més, aquesta estació d’esquí té una llarga trajectòria en esdeveniments internacionals, com la Copa del Món d’Esquí Alpí (2008), els Campionats del Món de snowboard (2011) o els Campionats del Món d’Esquí Alpí per a discapacitats (2013). 

Més informació

 

Com arribar a la Molina?