Per aquells a qui agrada més gaudir del paisatge que la velocitat, la pista Pic de l’Orri – Bellavista, de l’estació lleidatana de Port Ainé, és una elecció que no es pot obviar i que recompensa amb una esquiada inoblidable. El seu nom ja dona prou pistes per endevinar quina mena de vistes ofereix.

Aquesta verda de desnivell escàs, arrenca just al punt més alt de l’estació, la Torreta de l’Orri, a 2.437,7 metres, on s’arriba amb un telecadira de 6 places. Áquí, des del desembre del 2018 hi ha un mirador panoràmic. I és que la Torreta és l’indret més elevat de tot el massís de l’Orri i queda més al sud que la resta de muntanyes del Pallars Sobirà, fet que el converteixen en una atalaia exepcional des d’on veure tots els altres pics del Pallars, l’Urgell i Andorra.

Del pic, la pista Pic de l’Orri – Bellavista descendeix suaument per tota la vessant de la muntanya. És un recorregut llarg, de 3,1 quilòmetres, sense dificultat i apta per a esquiadors novells. A més, és ample i en molts trams està resguardada per frondosos boscos de pi negre.

Per a principiants, serà fàcil controlar els esquís i podrà gaudir tant com els experts de la neu amb el Puigmal,la Pica d’Estats i fins i tot el Turbó aragonès, de fons.

La pista Pic de l’Orri . Bellavista connecta amb altres pistes verdes que permeten completar amb uns 2 quilòmetres més el descens sencer i acabar l’esquiada a l’hotel de Port Ainé.

Inaugurada el 1986 a tocar de Rialp, aquesta estació lleidetana disposa de gairebé 27 km de pistes i 800 m de desnivell aptes per a tots els nivells i tipus d’esquiadors o surfistes de neu. L’orientació nord del 95 per cent de les pistes en forma d’olla permeten gaudir d’una excel·lent qualitat de neu durant tot l’hivern.

 

 

Cota més alta: 2.437,7 metres

Dificultat: verda

Llagrada: 3.100 metres

 

Per a més informació, podeu consultar el web:

 www.portaine.cat